delivery
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 6€.
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ glo™
Για να αποκτήσεις πρόσβαση στον ιστότοπό μας θα πρέπει να επαληθεύσεις ότι είσαι καπνιστής και άνω των 18 ετών.

Glo up με τους HYPER ACHIEVERS | O Γιώργος Καράβας συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

glo up με τους HYPER ACHIEVERS | O Γιώργος Καράβας συναντά τον Άνταμ Κοντοβά

12 Νοεμβρίου 2024
Article image
Article image

Η μαγειρική είναι τεχνική και έμπνευση. Περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι συνεχής προσπάθεια να βρεις τις μαγικές ισορροπίες. Το glo up έχει πολλά κοινά στοιχεία μαζί της.

Ο Γιώργος Καράβας συνάντησε τον Άνταμ Κοντοβά στο εστιατόριό του, Ex Machina, το προσωπικό του δημιούργημα και σίγουρα ένα από τα glo up του. Ο Άνταμ είναι ένας από τους Hyper Achievers με μια εντελώς κινηματογραφική πορεία, μια ιστορία που δεν χωρά τίποτα περισσότερο από την ωμή αλήθεια, μια αποκάλυψη που μπορεί να γίνει δάσκαλος και οδηγός σε καθέναν από εμάς που θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του, να φτιάξει μια νέα ζωή, να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν υπέρ του. «Δεν ξεκίνησα γιατί μαγείρευα νέος με τη γιαγιά μου, είχα έντονες γευστικές μνήμες ή ό,τι άλλο μπορεί κανείς να πει ως μάγειρας. Ξεκίνησα γιατί σκέφτηκα να δοκιμάσω κάτι που μου φαινόταν ότι θα με βοηθήσει και θα μου αλλάξει τη ζωή μου.Έτσι, πήγα σε μια σχολή μαγειρικής, παρακινημένος από τον κολλητό μου που είχε κάνει το ίδιο». Και αυτό είναι μια ωραία αρχή. Γιατί είναι ωραίο να θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, να τολμήσεις άλλα πράγματα, να πειραματιστείς. «Στη σχολή, λοιπόν, ένιωσα το κάλεσμα. Είδα να ανοίγουν παραθυράκια στη ζωή μου. Κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω. Είδα τη διέξοδο, το way out. Και πήρα τον δρόμο».

Και, φυσικά, δεν ήταν ένας δρόμος σπαρμένος με ροδοπέταλα. Είχε κούραση, απογοητεύσεις, περίεργες συμπεριφορές, δύσκολες συνεργασίες, αλλά και πείσμα, επιμονή, ταξίδια, δοκιμές, αναζητήσεις και στοιχήματα με τον εαυτό του. «Έφυγα κάποια στιγμή για την Ιρλανδία. Βρέθηκα σε ένα χωριό, ο μόνος Έλληνας, με έναν δύσκολο σεφ από πάνω μου. Τελικά, έγινε ο μέντοράς μου, o Chad Byren. Όταν χωριστήκαμε ήταν δύσκολο και για τους δύο».

Και ο Άνταμ γύρισε στην Ελλάδα. Με υψηλά standards, με τη δική του μαγειρική μέσα στο κεφάλι του, με τις ιδέες, τις αρχές, τη φιλοσοφία του. Και δεν ήθελε να κάνει εκπτώσεις. Ήθελε να το ζήσει όπως έπρεπε. Και αυτό κυνηγούσε. Δεν είναι εύκολο να βάζεις όρια και όρους όταν είσαι στην αρχή. «Έπρεπε να παίρνω σωστές αποφάσεις, να υπολογίζω τα βήματά μου, να κάνω deal που ευνοούν τη δουλειά και την πορεία μου. Ήμουν προσηλωμένος στον στόχο μου και δούλευα συνεχώς γι’ αυτόν. Και όταν έγινα Head Chef, εμφύσησα την επιμονή και την αφοσίωση μου και στην ομάδα μου. Λειτουργούσαμε προς την ίδια κατεύθυνση, με τις θυσίες που έχει αυτό».

Ο Άνταμ δεν σταματούσε ποτέ. Εξάλλου, το μόττο του είναι το «never stop». Και αυτό έκανε. Δεν ήθελε με τίποτα να συμβιβαστεί με κάτι μέτριο, ήξερε τι ήθελε και το διεκδικούσε. Και εννοείται ότι έπρεπε να πείσει για αυτόν. Όταν ήρθε η πρώτη αναγνώριση της δουλειάς του και είδε να αναφέρεται σε γαστρονομικά άρθρα ως ο καλύτερος νέος σεφ, ήξερε ότι είχε κάνει κάτι πολύ καλά και άξιζε όλος ο κόπος και ο αγώνας του. Και η «κινηματογραφική» πορεία συνεχίστηκε. Με αγωνίες απίστευτες. Και με δύσκολες στιγμές. «Χρειάστηκε να μείνω έξω από την κουζίνα για ενάμιση χρόνο, επειδή δεν έβρισκα αυτό που ήθελα. Ήταν σκληρό και δύσκολο, αλλά έχω μεγαλώσει μέσα στις δυσκολίες, ήξερα ότι θα αντέξω. Μετά, βρέθηκε το Cobra που ήταν ένα απίστευτο project». Και ποιος δεν έφαγε από τα χέρια του Άνταμ στο Cobra; Το φαγητό του δαιμόνιο και ευρηματικό, ανατρεπτικό και βαθιά νόστιμο. Δεν γινόταν να το προσπεράσεις, ήθελες να το δοκιμάζεις ξανά και ξανά». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό ήταν το μεγάλο του glo up, αλλά ο Άνταμ είναι από τις περιπτώσεις που τα glo up συμβαίνουν στη ζωή του, σταθερά και με συνέπεια. Δεν είναι ένα, είναι πολλά. «Τις στιγμές που απογοητευόμουν ή ένιωθα να βυθίζεται ένα πλάνο μου, γινόταν κάτι, ως από μηχανής θεός, και η ιστορία ανατρεπόταν. Γι’ αυτό και το δικό μου μαγαζί ονομάστηκε Ex Machina, ακριβώς από αυτήν την συνθήκη».

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μαγειρική, αυθόρμητα θα του απαντούσα να μην το κάνει και ότι αν το θέλει πολύ, θα πρέπει να το σκεφτεί καλά γιατί δεν είναι αυτό που νομίζει, είναι δύσκολο. Δίνει πολύ πόνο. Σίγουρα, όμως, εγώ στη μαγειρική βρήκα τον δρόμο μου, είναι η ζωή μου, τη λατρεύω», μας λέει.

Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με τον Άνταμ, αυτό που σου έρχεται να κάνεις είναι να βγεις στον δρόμο και να ζήσεις όλα εκείνα που έχεις στο μυαλό σου και, για κάποιους λόγους, τα έχεις βάλει στο περιθώριο. Ο Άνταμ είναι ένας μοναδικός glo upper, ένας Αchiever από εκείνους που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε ταινίες, ένας ρόλος που θέλει ο καθένας μας να ταυτιστεί. Και είναι όμορφο ότι δεν του χαρίστηκε τίποτα, αλλά πάλεψε για τα πάντα, γιατί αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ακόμη περισσότερο στις δυνάμεις μας.

Συντονίσου στο Youtube και το Instagram του glo, για να γνωρίσεις όλους τους Hyper Achievers που συνάντησε ο Γιώργος και μείνε συντονισμένος και για περισσότερα glo ups.

Μπες και εσύ στον κόσμο του glο!

Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή

*Το glo™️ θερμαίνει τα sticks χωρίς να τα καίει. Η μέτρηση γίνεται σε σύγκριση με το κάπνισμα του συμβατικού τσιγάρου. Παράγει αερόλυμα, λιγότερη μυρωδιά και καθόλου στάχτη σε σύγκριση με το κάπνισμα του συμβατικού τσιγάρου. Αυτό το προϊόν δεν είναι ακίνδυνο και περιέχει νικοτίνη, η οποία είναι εθιστική ουσία.

*Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασμένο από το φυτό Rooibos με προσθήκη νικοτίνης, η οποία είναι εθιστική ουσία.
Προορίζεται για χρήση αποκλειστικά με τις συσκευές θέρμανσης glo™. Αυτό το προϊόν δεν είναι ακίνδυνο.

ezgif.com-gif-maker_3_